Hlavní obsah

V pražském Karlíně našli bezdomovci ženskou hlavu

Právo, rak
Praha
Aktualizováno

Dva bezdomovci našli v neděli v pražském Karlíně lidskou hlavu. Policie nyní zkoumá, zda ostatky nenáleží k trupu a spoutaným rukám patřícím světlovlasé ženě, které byly nalezeny v průběhu prosince v různých jiných částech Prahy.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezdomovci našli v Karlíně ženskou hlavuVideo: Novinky

 
Článek

„S největší pravděpodobností se jedná o ženskou hlavu. Nevylučujeme souvislost s předchozími nálezy, ale jistotu nám může dát nařízená pitva a další zkoumání odborníků z kriminalistického ústavu,“ konstatovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Hlava podle ní ležela v křoví ve špatně přístupném terénu. Zda byla zabalená do černého igelitu, stejně jako trup nalezený na Štědrý den v lesoparku Na Krejcárku v Praze 3, Zoulová nechtěla specifikovat.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hlídka u místa nálezu

Ruce našel kolemjdoucí 6. prosince na břehu Kunratického potoka v Modřanech. Policie zatím stále neví, komu ostatky patřily. Podle nich ale žena zřejmě zemřela na začátku prosince. Měla štíhlou postavu, vysokou 175 centimetrů a její věk se pohyboval mezi 40 až 45 roky. Na levém rameni u klíční kosti měla výrazné mateřské znaménko.

Reklama

Výběr článků

Načítám