Hlavní obsah

V pražské zoo spadla žena z rozhledny

Novinky, jap, kl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z rozhledny v zoologické zahradě v Praze Troji spadla v neděli po poledni 30letá žena. Záchranáři ji po pádu museli resuscitovat a následně ji převezli do nemocnice. Případ vyšetřují kriminalisté.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V pražské zoo spadla žena z rozhledny. (fotografie z místa)

Článek

„Po poledni jsme přijali informaci o pádu 30leté ženy z rozhledny v pražské ZOO. Na místě jsou kriminalisté, kteří zjišťují, zda se jednalo o pokus o sebevraždu, či nešťastnou náhodu,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle informací Novinek na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby a policejní hlídky.

„Z telefonátu bylo zřejmé, že žena nedýchá, operátorka proto zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, v té pokračovaly naše posádky, přičemž se u ženy podařilo obnovit základní životní funkce. S poraněním pánve, zad a hrudníku jsme ženu převezli do Vojenské nemocnice e Střešovicích,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

„Doufáme, že se podaří zraněnou ženu zachránit. Za nás můžeme uvést to, že pád nebyl zapříčiněn poškozením nebo špatným stavem zábradlí rozhledny,“ řekla Novinkám mluvčí Zoo Praha Alena Šteffelová.

Dřevěná rozhledna z roku 2009 je téměř 20 metrů vysoká a stojí na nejvyšším místě areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám