Hlavní obsah

V Praze se srazila sanitka s autem. To skončilo převrácené v kolejišti

– Praha

V Praze se v pátek dopoledne srazila sanitka s osobním autem. To skončilo převrácené v kolejišti. Převozová sanitka FN Motol bez pacienta měla vyjíždět z čerpací stanice.

Nehoda sanitky a auta v Praze.Video: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala v Plzeňské ulici. Podle agentury Aktu měla sanitka vyjíždět od čerpací stanice a narazila do auta, které skončilo na kolejích. Nemocnice ani policie to však zatím nepotvrdila.

Mluvčí FN Motol Pavlína Danková uvedla, že sanitka neměla zapnuté majáky a nevezla pacienta. „Majáky zapnuté neměla, je to prokázané. Okolo však jela jiná naše sanitka, jejíž řidič, když viděl nehodu, zapnul majáky a šel na pomoc. Tato sanitka také jela bez pacienta,“ konstatovala Daňková.

Taxi projíždělo na pražském hlavním nádraží kolejištěm

Domácí

Policie se okolnostmi zabývá. „Vyjížděli jsme k nehodě sanitky a auta, které skončilo na střeše v kolejišti. Příčiny jsou předmětem prověřování,“ řekl Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina.

Mluvčí záchranářů Jana Poštová uvedla, že šlo o soukromou sanitku bez pacienta. Řidiče osobního auta vyprostili hasiči. „Je naštěstí bez zjevných zranění. Záchranáři s inspektorem a lékařem jej uložili do celotělové vakuové matrace a po zajištění bude převezen do nemocnice v Motole,“ uvedla Poštová.

Foto: HZS Praha

Auto skončilo v kolejišti.

Foto: Aktu.cz

Nabouraná sanitka patří FN Motol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám