Hlavní obsah

Jeden hasič se zranil při požáru haly v Praze, dohašování pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dohašování požáru v pražských Kyjích bude pokračovat minimálně do večerních hodin, uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. V hale zasažené požárem nikdo nebyl, jeden ze zasahujících hasičů utrpěl při zásahu lehké zranění. Kouř z požáru byl vidět z řady míst v hlavním městě.

V pražských Kyjích vzplála hala s odpademVideo: Aktu.cz

 
Článek

Hořící hala o rozměrech 20 krát 30 metrů je zaplněná odpadem po celé své ploše. „Požár se nám již nešíří, na místě máme dostatek sil a prostředků a požár máme tedy pod kontrolou,” oznámili hasiči na twitteru kolem 16:30. V současnosti pokračují v dohašování skrytých ohnisek. Hořící odpad musí hasiči rozhrabat pomocí nakladače, aby se dostali i ke skrytým ohniskům.

Kvůli vysokému počtu zasahujících dobrovolných i profesionálních jednotek byl vyhlášen nejprve druhý a později třetí stupeň požárního poplachu. Zásah hasičů komplikoval nízký tlak v hydrantové síti i dnešní teplé počasí, kvůli kterému se musí při hašení střídat.

Lidem v okolí požáru doporučují hasiči nevětrat, naměřené množství škodlivin v ovzduší ale nepřesahuje limity.

Foto: Praha HZS, ČTK
Foto: Praha HZS, ČTK

Několik jednotek hasičů zasahuje 25. července 2020 u požáru haly s odpadem v pražských Kyjích.

Foto: Praha HZS, ČTK

Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu.

Foto: HZS Praha/Twitter

Požár v pražských Kyjích

Požár haly v pražských KyjíchVideo: HZS Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám