Hlavní obsah

V Plzni prasklo potrubí, ulicí se valila řeka

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V Plzni u hlavního vlakového nádraží prasklo před sedmou ráno vodárenské potrubí o průměru čtyřicet centimetrů. Jeden z neuralgických plzeňských dopravních uzlů je zcela neprůjezdný, pod nádražními viadukty neprojedou auta, tramvaje ani trolejbusy.

Havárie vody v PlzniVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Vypadalo to, jako by se po ulici valila řeka,“ řekl Právu Miroslav Moule, řídící důstojník hasičů Plzeňského kraje. „V podchodu u nádraží bylo místy až půl metru vody,“ podotkl Moule. V místě havárie je zdvižená vozovka o zhruba třicet centimetrů. „Je poškozená i konstrukce kolejí,“ doplnil Moule.

Foto: Ivan Blažek, Právo

V místě havárie se zvedla vozovka o desítky centimetrů.

Obyvatelé Plzně nemusejí mít obavy, že jim vyschnou kohoutky. „Zásobování vodou je zajištěné, a to i přesto, že dotčené potrubí bylo uzavřené,“ sdělila mluvčí vodárny Kateřina Chmelíčková. „Příčinou havárie byla zřejmě únava materiálu, oprava bude hotová do pátečního večera,“ doplnila Chmelíčková.

Tramvaje č. 1 a 2 se točí u Zvonu, dál ke konečné ve čtvrti Slovany jezdí náhradní autobusy. „Doufáme, že se podaří opravit koleje do nedělního odpoledne,“ informoval Václav Zikmund, dopravní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků.

V Plzni už je to druhá velká havárie vody v posledních dvou dnech - ve čtvrtek prasklo potrubí o průměru 550 milimetrů před hotelem Angelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám