Hlavní obsah

V Plzni opět napadli revizory, tři lidé skončili v rukou lékařů

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Další útok na revizory řeší kriminalisté v Plzni. V pátek odpoledne v tramvaji linky číslo 2 napadl dvojici kontrolorů 61letý cizinec s nožem. Tři lidé museli být převezeni do nemocnice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na místě jsme ošetřili tři osoby, které skončily v péči chirurgů,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Kontrolorka má řezné poranění na rukou, kontrolor v obličeji. Podle informací Práva by se nemělo jednat o vážná zranění.

Policisté uvedli, že cizinec neměl platnou jízdenku. „Společně s revizory proto vystoupil z vozu ven, kde na ně z ničeho nic zaútočil,“ řekla Právu mluvčí policie Martina Korandová. Agresor při dechové zkoušce nadýchal 3,01 promile. Jeho národnost policie nesdělila.

Revizor po útoku musel na operaci

V Plzni se během několika dnů jedná o druhý útok na revizory - k prvnímu došlo ve čtvrtek 8. září v trolejbusu linky číslo 10. Agresorem byl mladý muž z Afriky. Ten udeřil revizora tak silně, že kontrolor skončil ve vážném stavu v nemocnici, kde podstoupil operaci oka.

Okolnosti případu stále vyšetřují strážci zákona. Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) ale už nyní s plzeňskou radnici plánují vybavit všechny tramvaje, trolejbusy a autobusy kamerami. Ty by fungovaly v on-line režimu a byly by napojeny na policii.

„Odhaduji, že všechny vozy osadíme kamerovými systémy za tři až čtyři roky,“ sdělil Právu generální ředitel PMDP Michal Kraus. Vybavení jednoho vozu bude stát zhruba sto tisíc korun. Dopravní podniky se v minulosti snažily posílit kompetence revizorů na úroveň veřejného činitele. Veškeré snahy ale právně ztroskotaly. Město nyní uvažuje o jiné variantě.

„Je to otázka spolupráce složek, které mohou postupovat s větší mírou důrazu než revizor,“ sdělil Právu bez bližších podrobností plzeňský primátor Martin Zrzavecký (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám