Hlavní obsah

Drama v pendolinu na trati: Zabarikádovaný muž se bodl do hrudníku

– Zábřeh na Moravě • Aktualizováno

V pendolinu na trase z Prahy do Bohumína se ve středu odpoledne zabarikádoval muž s nožem, který vyhrožoval sebevraždou, informoval server iDnes.cz. Večer policie oznámila, že 72letý muž se před příjezdem policejního vyjednavače sám bodl do hrudníku. Záchranná služba ho převezla do fakultní nemocnice v Olomouci.

Policisté v pendolinu v Zábřehu na MoravěVideo: Aktu.cz

 
Článek

Muž se napřed zabarikádoval sám ve vagónu a vyhrožoval sebevraždou. Ještě před příjezdem policejního vyjednavače se sám bodl nožem do hrudníku, informovala policie před osmou večerní.

„Naše posádka musela zahájit resuscitaci, muže se podařilo stabilizovat. Nyní ho převážejí do fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekla serveru iDNES mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Incident v soupravě vezoucí zhruba 140 lidí byl policii nahlášen kolem 17:30. „Přijali jsme oznámení o muži, který měl v rychlovlaku mířícím z Prahy na Ostravu vyhrožovat za přítomnosti ostatních cestujících sebepoškozením, přičemž měl držet v ruce nůž. Krátce nato vlak zastavil v Zábřehu na Moravě. Na místo přivolaným policistům se podařilo vejít do vlaku a převést cestující z vagónu do bezpečí," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová

„Ke zranění jiných osob nedošlo a nyní je v péči lékařů,” potvrdila policie na twitteru.

Foto: Aktu.cz

Policisté v pendolinu v Zábřehu na Moravě

Vlak, ve kterém se muž zabarikádoval, vyrazil v 15:25 z Prahy směrem na Bohumín. Původní informace, že muž má střelnou zbraň, se podle něj nepotvrdila.

Policie spoj odstavila v Zábřehu na Moravě, všichni cestující by měli být v pořádku evakuováni a pokračovali v cestě dalšími spoji, dodal Šťáhlavský s tím, že provoz na trati situace nijak neovlivňuje, protože vlak je odstavený na vedlejší koleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám