Hlavní obsah

V Otavě utonul tříletý chlapec

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Tragická událost, která skončila smrtí tříletého chlapce, se stala v neděli odpoledne v Písku v řece Otavě. Právo o tom informoval jihočeský policejní mluvčí Miroslav Doubek. Dítě se na chvíli vzdálilo matce, která ho za pomoci dalších lidí začala okamžitě hledat, ale bez úspěchu.

Foto: Právo

Tělo utonulého chlapce našli potápěči. Ilustrační snímek

Článek

„Krátce po půl čtvrté odpoledne požádala rodina o pomoc při hledání Policii ČR i městské strážníky. Do hledání se zapojili následně i písečtí dobrovolní a profesionální hasiči. Rozjelo se velké pátrání v okolí, kde se malý chlapec ztratil. Bohužel museli jsme počítat i s variantou, že dítě mohlo sklouznout do vody a proto byl povolán policejní vrtulník a následně i policejní a hasičští potápěči se čluny a potřebnou výstrojí,“ popsal rozsáhlou pátrací akci Doubek.

Dodal, že bohužel měla smutný konec. Kolem půl osmé večer policejní potápěči ze zásahové jednotky nalezli tělíčko dítěte v řece.

Doubek v této souvislosti dodal, že hasičští i policejní psychologové, kteří byli rovněž na místě, celou dobu pracovali s rodinou. Následně dorazili na místo kriminalisté z Písku a začali událost vyšetřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám