Hlavní obsah

V Ostravě srazilo auto devadesátiletého muže, v nemocnici zemřel

Devadesátiletý muž nepřežil zranění, která utrpěl, když ho v sobotu v Ostravě srazilo auto. Záchranáři ho přivezli v kritickém stavu do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO), tam ale později zemřel, řekla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v sobotu kolem 8:15 v Hlučínské ulici v Ostravě-Petřkovicích, muže srazilo osobní auto Škoda, které řídila 53letá žena.

Policie původně na základě prvotních poznatků a svědectví z místa uvedla, že muž přecházel ulici mimo přechod pro chodce, mluvčí policie Pavla Jiroušková ale později upřesnila, že další prověřování a zejména kamerové záznamy ukázaly opak.

„Poškozený přecházel komunikaci po vyznačeném přechodu pro chodce a k jeho sražení došlo v druhé polovině přechodu pro chodce,” dodala mluvčí.

Čelní srážka aut na Slovensku: Tři mrtví, z toho dva náctiletí

Zahraniční

„U řidičky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Další okolnosti nehody šetří ostravští kriminalisté,“ uvedla Jiroušková.

Mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že muž utrpěl poranění hlavy a mozku a také nohy.

„Dýchání pacienta selhávalo. Nezbytná byla intubace a převedení na přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl. Záchranáři muže transportovali na urgentní příjem FNO. Jeho stav byl v době předání kritický a později senior zraněním podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám