Hlavní obsah

V Ostravě se topila 12letá dívka, je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvanáctiletá dívka se dnes v podvečer topila u odvalu Jeremenko v Ostravě-Hrabůvce. V kritickém stavu skončila ve Fakultní nemocnici Ostrava. Novináře o tom informovali mluvčí záchranných složek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

Neštěstí se stalo okolo 18:15. „Operátoři byli o události na vodní ploše v městské části Hrabůvka informováni před čtvrt na sedm s tím, že tonoucí dítě není ve vodě vidět,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dívka měla být pod vodou zhruba deset až 15 minut. Na místě se koupala se skupinou nezletilých.

„Po příjezdu na místo události se přibližně osm metrů od břehu nacházela pod vodou mladá dívka, hasiči ji okamžitě bez pomoci lodi vytáhli a společně se zdravotníky zahájili resuscitaci,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Kromě pozemní posádky rychlé lékařské pomoci odstartoval na místo také vrtulník letecké záchranné služby.

„Dívka byla dle informací záchranářů pod hladinou minimálně 15 minut a nejevila žádné známky života. Týmy ihned zahájily rozšířenou resuscitaci. Za stálé nepřímé srdeční masáže byly pacientce zajištěny dýchací cesty a lékař ji připojil k umělé plicní ventilaci. Po zajištění vstupu do kostní dřeně začali záchranáři podávat léky a museli rovněž přistoupit k defibrilačnímu výboji. Nakonec se jim podařilo obnovit pravidelnou srdeční akci,“ popsal Humpl s tím, že poté záchranáři dívku, jež byla v kritickém stavu, transportovali do ostravské Fakultní nemocnice.

V současné době se okolnostmi neštěstí zabývají kriminalisté. „Chtěli bychom v těchto letních dnech připomenout, že neznalost vodní plochy se může stát osudnou jak pro děti, tak pro dospělé. Nepřeceňujte své síly a zbytečně neriskujte,“ apelovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Rybář neplavec se utopil v přivaděči do přehrady na Náchodsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám