Hlavní obsah

Rybář neplavec se utopil v přivaděči do přehrady na Náchodsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Skalice

Tragický konec měl v neděli zásah záchranných složek u přehrady Rozkoš, kde se topil rybář. Hasičům se podařilo dostat tonoucího z proudů přivaděče a cestou na břeh ho oživovali, v čemž pokračovali zdravotníci, muž ale po převozu do nemocnice zemřel.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Muž utonul v přivaděči u přehrady Rozkoš.

Článek

Na tísňovou linku se kolem 18. hodiny ozvali zoufalí příbuzní rybáře z Polska, kteří muže postrádali u vodní nádrže Rozkoš u České Skalice na Náchodsku.

„Šel rybařit na vodní přivaděč do nádrže Rozkoš. Muž byl neplavec a na hladině plavaly jeho věci,“ popsala oznámení polských příbuzných muže mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na místo vedle hasičů vyrazila záchranka a policie, rovněž vzlétl vrtulník. Dobrovolným hasičům se po několika minutách po příjezdu podařilo muže najít.

V pískovně na Jindřichohradecku se utopil muž

Krimi

„Vytáhli ho do člunu a okamžitě zahájili resuscitaci. Muže převezli mezitím na břeh, kde pokračovali další dobu v oživování zdravotničtí záchranáři. Rybář byl nakonec transportován do nemocnice, na následky tonutí však zemřel,“ uvedla mluvčí.

Hasiči povolali na místo tragédie i svého psychologa, který pozůstalým poskytl první psychickou pomoc. „Tlumočení do polštiny zajišťoval jeden ze sloužících hasičů ze stanice Velké Poříčí,“ dodala Götzová.

Policie cizí zavinění vyloučila, řekla v pondělí ČTK policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Ve Vltavě utonul muž, našli ho ve dvoumetrové hloubce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám