Hlavní obsah

V opilecké hádce bodla manžela do břicha, odsedí si sedm let

Novinky, bad
Praha

Radka Tučková, která v hádce bodla manžela do břicha, stráví sedm let ve vězení. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud. Ten Tučkové snížil původní desetiletý trest, jenž jí v únoru vyměřil Krajský soud v Praze. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radka Tučková před jednáním Vrchního soudu v Praze, který řešil její odvolání.

Článek

Tučková bodla partnera loni v červnu v Jenči na Praze-západ. Napadení předcházela hádka, kdy měl muž k Tučkové žárlivé připomínky.

Když jí ale dal pěstí do obličeje a do břicha, Tučková se neudržela a vrazila mu kuchyňský nůž do břicha a z místa odešla. Muži zachránili život přivolaní záchranáři.

Žena po hádce na Kolínsku bodla přítele, ten v bytě vykrvácel

Krimi

Oba rozhádaní partneři byli silně opilí, muž měl v krvi 2,3 promile, Tučková ještě o dvě desetiny více.

Podle výpovědí svědků nešlo o výjimečnou hádku. Manželé prý měli divoký vztah, oba pili, hádali se, napadali se i na veřejnosti. Důvodem byla většinou žárlivost.

Nešlo o sebeobranu

Tučková bodnutí manžela nijak nepopírala, v odvolání se ale snažila soud přesvědčit, že šlo o nutnou sebeobranu. To se jí nepodařilo. „V daném případě se o nutnou obranu nejednalo,“ odmítl předseda senátu Jiří Lněnička odvolání Tučkové.

Připomněl, že podobné incidenty nebyly ničím ojedinělým, a žena tak nemohla být překvapená, co se v tu chvíli odehrálo. „Nehrozilo jí takové nebezpečí, aby musela útok odvracet tak razantním způsobem, který zvolila,“ doplnil.

Tak si píchni, provokoval muž a manželka bodla. Do vězení má jít na 7,5 roku

Krimi

Zároveň jí ale soud mimořádně snížil trest pod zákonnou sazbu. „Máme za to, že soud prvního stupně ve výroku o trestu pochybil,“ konstatoval Lněnička a podotkl, že se v daném případě jednalo pouze o pokus o vraždu, Tučková se k činu víceméně doznala, lituje ho a navíc nebyla doposud trestaná.

„Uložený trest v trvání sedmi roků plně odpovídá všem zákonným hlediskům,“ uzavřel soudce.

Reklama

Výběr článků

Načítám