Hlavní obsah

V Olomouci hořel patrový dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tři lidé utrpěli v noci na sobotu zranění při rozsáhlém požáru patrového rodinného domu v olomoucké městské části Chválkovice. Na místě zasahovalo pět desítek hasičů. Škoda je odhadována na několik milionů korun. Právu to sdělil mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Bez zdroje

Požár způsobil škodu za několik milionů korun

Článek

Už při příjezdu hasičů byla podle něj ohněm zasažena celá střecha domu. „Hrozilo nebezpečí zhroucení konstrukcí. Zraněny byly tři osoby, jednalo se u nich o intoxikaci kouřem,“ uvedl mluvčí s tím, že všechny tyto osoby byly z domu evakuovány ještě před příjezdem hasičů a ošetřeny zdravotnickými záchranáři.

K likvidaci požáru bylo postupně povoláno šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, kteří měli k dispozici i výškovou techniku. „Na místo přijel kvůli velké spotřebě dýchací techniky i protiplynový automobil,“ dodal Buryánek.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na několik milionů korun. Příčina jeho vzniku je předmětem šetření.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Bez zdroje

Hasiči krotí požár domu v Olomouci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám