Hlavní obsah

V nemocnici zemřel voják napadený před diskotékou v Trutnově

Právo, Novinky, ok, pra
Trutnov
Aktualizováno

Čtyřiačtyřicetiletý muž zemřel ve čtvrtek v nemocnici na následky vážných zranění, která mu v neděli podle policie způsobil 37letý muž. Podle kriminalistů ho napadl před diskotékou v Trutnově. Obviněný skončil ve vazbě. Obětí útoku byl voják, příslušník polní nemocnice v Hradci Králové.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo v neděli v časných ranních hodinách před jedním z místních klubů. Útočníka policisté zadrželi během několika hodin.

„Muž byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a z výtržnictví. Muž není policistům neznámý, již v minulosti byl za obdobné jednání odsouzen. Soud vyhověl návrhu a poslal obviněného do vazby,“ oznámila mluvčí policie Lenka Burýšková.

Zadržený muž byl v minulosti za obdobný čin odsouzen. „Za ublížení na zdraví a výtržnictví mu hrozí až desetiletý trest,“ doplnila mluvčí.

Obětí brutálního útoku byl aktivní příslušník vojenské polní nemocnice v Hradci Králové. „Byl zraněný jeden z našich vojáků, jenž posléze zraněním podlehl. Šlo o člena technického personálu nemocnice, který byl v inkriminované době mimo službu, v čase, kdy měl volno,“ potvrdila mluvčí Agentury vojenského zdravotnictví AČR Lada Ferkálová.

Reklama

Výběr článků

Načítám