Hlavní obsah

V místě tragédie autobusu u Nažidel zemřel po nehodě řidič

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nažidla
Aktualizováno

Téměř přesně po šesti letech opět vyhasl lidský život na silnici u obce Nažidla v jižních Čechách. Po tragédii autobusu v březnu 2003 si nebezpečné místo vybralo při nehodě další lidský život, když na druhé straně havarovaly dva osobní vozy. V jednom zahynul řidič, ve druhém byli dva lidé vážně zraněni.

Článek

Nehoda se stala v pátek kolem čtvrt na čtyři odpoledne. Vozy se střetly ve stejném místě, kde se před šesti lety dostal patrový autobus ze silnice a přes střechu se převalil ze srázu. Tentokrát se ale vozy střetly v opačném směru.

U těžké nehody musel pomáhat také vrtulník záchranné služby. „Muž a žena z jednoho z vozidel byli sanitkou a vrtulníkem transportováni ve stabilizovaném stavu do nemocnice s podezřením na poranění páteře, trupu a končetin,“ řekl mluvčí jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté. Podle policie se čelně střetl VW Golf jedoucí od Nažidel směrem na Dolní Dvořiště s vozem Hyundai Santa Fe jedoucím v protisměru. „Po nárazu vozy narazily do stromů u silnice. Ve volkswagenu zemřel 37letý Rakušan,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Nehoda připomněla tragédii autobusu

V březnu roku 2003 se na stejném místě stala jedna z největších silničních tragédií české historie. Nehoda autobusu si vyžádala 19 obětí a 34 zraněných. Neoplan se vracel ze zájezdu z rakouských Alp, na silnici E 55, vedoucí z hraničního přechodu Dolní Dvořiště do Českých Budějovic, se převrátil na bok a spadl z asi sedmimetrového srázu.

Za viníka nehody označil soud řidiče Pavla Krbce, který dostal osm let nepodmíněně. K tomu zákaz řízení motorových vozidel na dalších 10 let.

Na místě přišlo o život 17 lidí, další dva zemřeli po převozu do nemocnice. Záchranáři, kteří se sjeli ze všech okolních stanovišť, odvezli více než třicet zraněných nejprve do nemocnice v Českém Krumlově a ty nejtěžší případy do českobudějovické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám