Hlavní obsah

V Luhačovicích opravují po bouřích střechy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

S následky silných čtvrtečních bouřek doprovázených nárazy mohutného vichru se vyrovnávají také v řadě míst ve Zlínském kraji. V Luhačovicích na Zlínsku museli hasiči v noci evakuovat studenty, na jejichž internátu se uvolnila střecha.

Následky bouře v LuhačovicíchVideo: Nikola Synek, Městský úřad Luhačovice

 
Článek

„Na mnoha místech hasiči odstraňovali ze silnic spadlé stromy a vyjížděli také k uvolněným střechám a vytopeným sklepům. V souvislosti s počasím zasahovali v kraji od čtvrtečního večera zhruba u 180 událostí,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. „Naštěstí v souvislosti s těmito výjezdy neevidujeme žádné zraněné,“ dodala mluvčí.

Apokalyptický zážitek. Zdravotníci přibíhali do nemocnice na pomoc, řekl ředitel

Domácí

Kvůli silnému větru se mimo jiné uvolnila střecha internátu v Luhačovicích na Zlínsku. „Bylo nutné evakuovat desítky studentů. Hasiči k převozu poskytli autobus, kterým studenty přepravili do náhradního ubytování,“ uvedla Javoříková.

Sousední země Česku bez váhání poslaly pomoc

Evropa

Nejčastěji jednotky zaměstnaly stromy popadané na cesty. V Uherském Brodě a Luhačovicích se na domech a garážích uvolnily střechy, které spadly na zem.

Situace v kraji se postupně zklidnila kolem půlnoci. „Od půlnoci jsme přijali přes tři desítky oznámení, kdy se jednalo opět o popadané stromy, v několika případech tam bylo čerpání vody z komunikací a odstraňování bláta. V Luhačovicích jsme řešili uvolněné střechy,“ popsala Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám