Hlavní obsah

V Lovosicích v chemičce došlo k výbuchu, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lovosice
Aktualizováno

V prostorách společnosti Preol v areálu lovosické chemičky došlo před jedenáctou večer k výbuchu výrobní haly. Vzňal se tu unikající plyn hexan. Podle informací mluvčího ústecké záchranné služby Prokopa Voleníka jsou na místě tři zranění. Hašení komplikuje statika budovy.

Ochlazování budovy museli hasiči z rozhodnutí statika přerušit, hrozí zřícení konstrukceVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nejvážněji zraněného transportovala do popáleninového centra pražské Vinohradské nemocnice vrtulník pražské záchranky. Další záchranáři převezli středně těžce raněného do ústecké nemocnice. Posledního pak podle Voleníka převezli do nemocnice v Litoměřicích.

Těžce zraněného transportoval vrtulník pražské záchranky do Prahy.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Čtvrtému člověku, kterého záchranáři dopravili také do litoměřické nemocnice, se v době výbuchu zhoršil jeho zdravotní stav. Nebyl však přímo výbuchem zraněn, dodal Voleník.

Foto: Aktu.cz

Terezínskou ulici, ve které se nachází areál Lovochemie, policie neprodyšně uzavřela.

Foto: Aktu.cz

Na místě zasahuje osm jednotek hasičů.

Na místě je podle mluvčího krajských hasičů Milana Rudolfa aktuálně dvanáct jednotek hasičů profesionálních i dobrovolných.

„Na pokyn výrobního ředitele firmy Preol z důvodu ohrožení statiky jsme přerušili ochlazování budovy a stále čekáme na vyjádření statika. Na místo letí vrtulník s termokamerou,” dodal aktuální informace před jednou ranní Rudolf s tím, že hasiči jsou okamžitě připraveni znovu začít budovu ochlazovat.

Podle informací z twitteru hasičů je požárem zasažena hala o rozměrech 35 x 20 x 25 metrů. Hasiči zvýšili stupeň poplachu na třetí. Na místo jede i hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO).

Foto: Aktu.cz

Výbuch způsobil únik plynu hexan.

Výbuch způsobil únik plynu hexan, záchranné složky dostaly oznámení o události před jedenáctou večer. „Na základě informací od hlavního technologa je možné, že by mohlo dojít k dalšímu výbuchu,” potvrdil Rudolf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám