Hlavní obsah

V lomu Kosov na Berounsku utonul muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli odpoledne utonul v bývalém lomu Kosov u Berouna osmadvacetiletý muž. Podle policie se nejspíš pokoušel přeplavat jezero. I když k jeho záchraně vzlétly dva vrtulníky, muž na místě zemřel.

V lomu Kosov na Berounsku utonul mužVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Okolo půl šesté v podvečer jsme přijali oznámení o tonutí muže v lomu Kosov na Berounsku. Osmadvacetiletý muž zřejmě přecenil své síly a schopnosti, když se snažil přeplavat jezero na druhý břeh,” řekla Novinkám policejní mluvčí Lucie Nováková.

Na místo vyrazili hasiči, policisté i záchranáři. K lomu vzlétly také dva vrtulníky, jeden záchranářský a druhý policejní s leteckými záchranáři z hasičského sboru na palubě. Ti mohou v případě potřeby skočit do vody přímo z paluby vrtulníku, který v takové situaci musí nalétnout nízko nad hladinu, případně se spustit dolů pomocí palubního jeřábu.

Muže po vytažení z vody resuscitovali svědci i přivolaní záchranáři. „Bohužel ani přes poskytnutou první pomoc nebyla resuscitace úspěšná. Další okolnosti celé události jsou předmětem dalšího prošetřování,” dodala Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám