Hlavní obsah

Restauraci v Liberci zřejmě zapálil muž s kanystrem, policie po něm pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Čtrnáct zraněných lidí, z toho sedm vážně, si v noci na úterý vyžádal požár v restauraci v centru Liberce pod vlakovým nádražím. Jednoho z pacientů museli lékaři v nemocnici oživovat. Případ prověřuje policie, ve hře je verze o úmyslném zapálení. Rovněž pátrá po muži, který byl v osudnou dobu v podniku s kanystrem v ruce.

Foto: Policie ČR

Policie, hasiči a záchranáři před restaurací

Článek

„Pátráme po totožnosti muže, který se pohyboval v bezprostředním prostoru baru. Muž byl vysoký 170-175 cm, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě mohl mít krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlým plastovým kanystrem,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský s tím, že veškerá svědectví policie přijme na lince 158.

V baru, který je v ulici 1. máje pod vlakovým nádražím, začalo hořet v pondělí krátce před 22:00. Zranění utrpělo 15 lidí, z toho sedm vážné.

„Ze zraněných osob jsme 11 převezli do Liberce, dva na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové,“ řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář uvedl, že z jedenácti přijatých pacientů, kteří měli popáleniny či se nadýchali škodlivin, byl stav čtyř vážný. U jednoho byla nutná resuscitace.

Policie na síti X informovala, že okolnosti incidentu prověřuje pro podezření z obecného ohrožení. Zatím nikoho neobvinila.

„Více informací nebudeme poskytovat,“ dodala policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Podle informací serveru iDNES.cz požár po konfliktu s obsluhou zapálil jeden z návštěvníků.

Požár domu na Jindřichohradecku způsobil škodu za tři miliony

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám