Hlavní obsah

V letadle do Prahy je bomba, ohlásil anonym. Policie zadržela psychicky nemocného muže

Právo, Novinky, ok, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dispečink ČSA přijal v pátek dopoledne oznámení, že na palubě letadla letícího z Frankfurtu je uložena výbušnina. Letadlo i cestující prohledává policie. Ta zároveň v Plzni zadržela psychicky nemocného 34letého muže, který měl uložení bomby oznámit.

Letiště mělo kvůli nahlášené bombě v letadle pohotovostVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Oznámení o uložení výbušniny Novinkám potvrdila mluvčí letiště Marika Janoušková. „Mohu potvrdit informaci o uložení výbušniny, které převzal dispečink ČSA,“ uvedla mluvčí letiště.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Kufry připravené k prohlídce pyrotechnikem

Podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové anonym tvrdil, že jsou na palubě letadla teroristi. Policie přijala přísná bezpečnostní opatření podle plánu, který na tyto situace má připravený. Na letišti proto zasahuje celý integrovaný záchranný systém včetně pyrotechniků.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Na Letišti Václava Havla přistálo letadlo s nahlášenou bombou na palubě

Letadlo bylo svedeno na krizovou ranvej, která je pro tyto účely zřízena. Policisté po vystoupení všech cestující začali vytahovat všechny příruční zavazadla na ranvej, kde je bude prohlížet pyrotechnik.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Letadlo bude odstavené na krizovou ranvej

„Na palubě bylo 144 cestujících. Policisté v Plzni již zadrželi podezřelého muže, který byl oznamovatelem. 25. listopadu má podle soudního rozhodnutí nastoupit ústavní psychiatrickou léčbu,“ informovala Rendlová.

Letadlo letící z Frankfurtu přistálo v Praze v 10.31 hod. Omezení provozu letiště nebylo podle mluvčí Janouškové nutné. Byla ale vyhlášena pohotovost.

Anonym ohlásil bombu v letadle společnosti LufthansaVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám