Hlavní obsah

V Kroměříži auto srazilo dvě chodkyně, jedna přišla o život, druhá o něj bojuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní auto srazilo na Silvestra večer dvě ženy. Jedna střet nepřežila, druhá byla transportována s vážnými zraněními do Fakultní nemocnice v Brně. Právu to řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda v Kroměříži

Článek

Nehoda se stala po 18. hodině ve Velehradské ulici v bezprostřední blízkosti Hanáckého náměstí, na kterém probíhal od 19 hodin ohňostroj. Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči z Kroměříže, kteří byli v době nehody poblíž, protože jeli na asistenci při odpalování ohňostroje. Hasiči ihned spolu se svědky nehody zahájili předlékařskou první pomoc včetně resuscitace dvěma ženám, které vozidlo srazilo.

„Jedna z žen bohužel na místě podlehla zraněním, druhou ženu transportovala zdravotnická záchranná služba do areálu nemocnice, kde byla přeložena do vrtulníku letecké záchranné služby a odtud transportována do brněnské fakultní nemocnice,“ konstatovala mluvčí.

V Německu zemřel muž po výbuchu zábavní pyrotechniky, jednu oběť má i Rakousko

Zahraniční

Hasiči dále spolupracovali s policií při zajištění místa dopravní nehody a usměrnění davu lidí po ohňostroji, kdy si někteří neodpustili fotit a nahrávat videa pomocí svých mobilních telefonů. Poté nasvětlili prostor vyšetřování. Krátce před desátou hodinou večerní předali místo tragické nehody Policii ČR a vrátili se zpět na své stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám