Hlavní obsah

Sledoval ženu v Bubenči a zezadu ji přepadl. Lupiče zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po pachateli pokusu o loupež pátrají kriminalisté v Praze. Bezpečnostní kamera muže zachytila, když zezadu přepadl 55letou ženu a snažil se jí strhnout kabelku. Napadená se nakonec ubránila a podezřelý se dal na útěk.

Přepadení ženy na Praze 6Video: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již 24. ledna krátce před 6:00 v Bubenečské ulici v Praze 6. Policistům se muže dosud nepodařilo vypátrat, obrátili se proto nyní na veřejnost s prosbou o pomoc se zjištěním jeho totožnosti.

„Žena jela do práce a na cestě si ji mezi zastávkou MHD Hradčanská, směrem k ulici Bubenečská, vyhlédl neznámý muž. Sledoval ji a v momentě, kdy se na ulici nacházela sama, na ni zaútočil. K ženě přistoupil zezadu a pokusil se jí z ramene strhnout kabelku a nesenou tašku, což se mu nepodařilo,“ informoval v úterý o případu mluvčí policie Richard Hrdina, že si muž nepomohl ani zesílením útoku.

Pak se podezřelý dal na útěk, kdy směřoval do ulice Jaselská a Pod Kaštany, načež se ztratil z dohledu bezpečnostních kamer.

Obyčejné maskování nestačilo, lupič si v Ostravě vycpal břicho polštářem

Krimi

Muž je přibližně 180 centimetrů vysoký, má hubenou atletickou postavu a oblečený byl do výrazné červené bundy s černými lemy na konci rukávů a u pasu.

„Na hlavě měl šedou kapuci od mikiny a na zádech černý batoh s bílým nápisem na zadní straně. Během loupeže nemluvil, a tak se nedá vyloučit, že může jít i o cizince. Těsně před přepadením se pohyboval v okolí ulic Čínská a Jugoslávských partyzánů,“ zmínil mluvčí.

Policie čeká na informace k muži a případná svědectví na lince 158. Případ kriminalisté vyšetřují jako loupež s trestní sazbou až desetiletého vězení.

Foto: Policie ČR

Přepadení ženy na Praze 6

Zásahovka sebrala nebezpečného pachatele na chodníku v Mostě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám