Hlavní obsah

V Kostelci nad Orlicí shořela dílna a rodinný dům, škoda pět milionů

Právo, Lucie Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec nad Ohří

Škodu za pět milionů způsobil požár, který v noci na neděli vypukl v Kostelci nad Orlicí. V místní části Kozodry začala hořet dílny, stodola i přilehlý dvoupatrový rodinný dům. Zasahovalo pět jednotek hasičů.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Naštěstí nebyl nikdo zraněn, ale škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů. Příčina požáru se nyní intenzivně vyšetřuje,“ uvedla mluvčí hasičů královéhradeckého kraje Martina Götzová s tím, že požár byl záchranářům ohlášen čtvrt hodiny po druhé ranní, lokalizaci velitel ohlásil kolem půl šesté ráno.

„Nasazeno bylo několik vodních proudů zvenčí i vně budovy. Z hydrantu bylo nataženo dálkové vedení vody na vzdálenost asi 300 metrů,“ dodala Götzová.

Během dopoledne bude pokračovat došetřování a ohledání požářiště.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kladensku hořela stodola

K rozsáhlému požáru v Dolanech na Kladensku vyjelo v sobotu ráno několik jednotek hasičů. Hořela stodola v zástavbě dalších domů, hasiči vyhlásili II. stupeň...

U Nejdku na Karlovarsku v noci hořela chata

V noci z pátku na sobotu zasahovali hasiči ze šesti hasičských jednotek u požáru rekreačního objektu v chatové oblasti Lesík u Nejdku na Karlovarsku. Jak...

Výběr článků

Načítám