Hlavní obsah

V kopci a přes dvojitou čáru. Řidička na Písecku natočila hazard, nad kterým zůstává rozum stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V protisměru navzdory dvojité čáře, navíc v kopci, kde se málem srazil s protijedoucím autem. Řeč je o řidiči bílé dodávky, kterého hledají jihočeští policisté na Písecku. Jeho nebezpečnou a naprosto bezohlednou jízdu natočila řidička jedoucí v protisměru, kterou málem smetl. V autě měla palubní kameru.

Řidič ohrozil auto v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

„K události došlo 3. května na silnici I/20 mezi Protivínem a Radčicemi. Řidička jedoucí ve směru na České Budějovice musela náhle řešit vozidlo v protisměru, šlo o bílou dodávku. Naštěstí stihla prudce snížit rychlost a strhla řízení k pravé krajnici. Střetu tak zabránila,“ řekla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Řidiče dodávky se policistů zatím nepodařilo vypátrat, a proto video z popisované události zveřejnili. „Obracíme se na případné svědky. Kdo by dodávku poznal, ať volá linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Řidičovo riskantní chování je o to méně pochopitelné, že ve chvíli, kdy se nacházel v protisměru za dvojitou čárou, nikoho nepředjížděl, neboť ze zveřejněného záznamu vyplývá, že další auta jedoucí v jeho směru se nacházejí daleko za ním. K incidentu navíc došlo v úseku, kde měl k dispozici předjížděcí stoupací pruh, proč měl tedy potřebu udělat si ještě třetí pruh v protisměru, zůstává záhadou.

Hazard na D52 u Brna. Řidič vjel do protisměru přímo před rozjeté auto, zachytila to kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám