Hlavní obsah

V Kladně hoří uskladněné dřevo, platí třetí stupeň poplachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průmyslové části Kladna Dubí hoří od nedělního rána uskladněné dřevo, jde téměř o 29 tisíc metrů krychlových. Hasiči vyhlásili kvůli větší potřebě vody třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Na místě je přes 100 hasičů. Nikdo nebyl zraněn.

Požár v KladněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Lokalizaci vyhlásili v 7:49, hašení nadále pokračuje. Předběžná výše škody je zatím stanovena na 18 milionů korun, ještě se ale může změnit. „Jako příčinu určil vyšetřovatel úmyslné zapálení,“ řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

„Od čtvrté hodiny ranní zasahujeme v kladenské části Dubí u požáru hromady dřeva. Hoří zhruba 3/4 z 38 000 m3,“ uvedli hasiči na síti X.

„Bylo to nahlášeno jako zakouřený dvůr, po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že hoří uskladněné dřevo,“ řekla Kereková.

Hasiči zasahují pomocí výškové techniky a v dýchací technice, byly ohroženy dva vedle zaparkované kamiony, uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám