Hlavní obsah

V kauze Berdychova gangu první propuštěný

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý policejní důstojník pražského odboru pro boj s organizovaným zločinem Petr Koňařík obviněný v kauze gangu okolo Davida Berdycha byl v úterý propuštěn z vyšetřovací vazby.

Článek

"Rozhodla o tom v úterý soudkyně Helena Herclíková," řekla Právu pracovnice trestního oddělení středočeského krajského soudu. Informaci potvrdila Koňaříkova obhájkyně advokátka Helena Rejholcová.

"Ano. Je to tak. Můj mandant byl ve vazbě z útěkových důvodů. Domnívám se, že zbytečně. Neměl v úmyslu utéci a žádné trestné činnosti se nedopustil. To nakonec při konfrontaci uvedl i Berdych," odpověděla na dotazy Práva advokátka.

Názor advokátky Rejholcové neodpovídá vyšetřovacímu spisu a svědectvím, ve kterých je Koňařík dokonce označován i některými policisty za zločince. Podle dosavadních výsledků vyšetřování byl totiž Koňařík řídícím důstojníkem policejního informátora Berdycha. Z této vzájemné spolupráce se měly rodit závažné násilné trestné činy spojené s násilnými loupežemi gangu v policejních uniformách, likvidace konkurenčních gangů a konkurenčních policejních informátorů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám