Hlavní obsah

V Jeseníkách zkolaboval běžkař, zřejmě přecenil síly

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ohrožení života se v sobotu odpoledne ocitl šestačtyřicetiletý běžkař, který zkolaboval v průběhu vyjížďky v Malé Morávce v Jeseníkách. O jeho život museli bojovat záchranáři.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Běžkař zřejmě přecenil síly. Zničehonic upadl kolem 15.30 hodiny, podle záchranářů mu selhaly základní životní funkce. Na svah za zraněným mužem museli záchranáře vyvézt skútrem členové horské služby.

„Muž nejevil žádné známky života, před příjezdem záchranářů došlo k selhání dýchání i krevního oběhu. Kvalifikovanou první pomoc pacientovi poskytovali dva náhodně přítomní lékaři,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Na túru do Krušných hor si žena obula sandály, cestou ztratila kamarádku

Krimi

Přivolaní záchranáři muže zaintubovali a podali mu potřebné léky. „Po přibližně dvaceti minutách se zdravotníkům podařilo obnovit pravidelnou srdeční činnost a muž byl svezen k sanitnímu vozu,“ uvedl mluvčí a dodal, že kvůli špatnému počasí nemohl pacienta transportovat vrtulník.

„A vzhledem k naplněné kapacitě nejbližších zdravotnických zařízení v Krnově a Šumperku musel být pacient transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice ve Šternberku,“ připojil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám