Hlavní obsah

V domku uhořel muž, jeho bratr vyvázl

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DLOUHÁ VES

Rodinný domek v Dlouhé Vsi na Klatovsku v úterý kolem 13. hodiny zachvátil požár, při kterém uhořel jeden muž. Jedná se o jednoho z bratrů, kteří v něm bydleli. Jeho sourozenec byl těžce zraněn. Původní informace o tom, že požár způsobil výbuch propanbutanové bomby, se nepotvrdily.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

"Podle předběžných výsledků výbuch požáru nepředcházel. Žádné propanbutanové bomby jsme nenašli. Spíš to vypadá na nedopalek od cigarety. Oba muži zřejmě spali a jeden z nich usnul se zapálenou cigaretou," uvedl šéf klatovských kriminalistů a vyšetřovatelů Josef Jeřábek.

Proč oheň vznikl, ale vyšetřovatelé budou vědět až večer, protože budova je stále silně zakouřená a dá se v ní pohybovat pouze v plynových maskách.

Podle mluvčího krajských hasičů Františka Vaška na místě zasahovalo šest hasičských jednotek.

Ve stejném domě se stala v září podobná nehoda, když při neobratné manipulaci s propanbutanovou bombou vybuchl nahromaděný plyn. Tehdy ale nebyl nikdo zraněn. Ohořela pouze část kuchyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám