Hlavní obsah

V Divoké Šárce se v noci ze skály zřítila dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V noci na neděli se v Divoké Šárce v Praze zřítila dívka ze skály. Bezpečně na zem ji dostali lezci pražských hasičů, záchranáři ji pak po ošetření převezli do nemocnice.

Záchrana dívky po pádu ze skály v Divoké ŠárceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dramatické oznámení o pádu dívky ze skály ve známé pražské přírodní rezervaci přijali operátoři tísňové linky necelou hodinu po půlnoci. Na místo vyrazili hasiči, policisté i záchranáři.

Dívka se měla na louce nad skalou pohybovat se skupinkou lidí, pravděpodobně nešťastnou náhodou zavrávorala a zřítila se ze skály dolů. Měla ale štěstí a zachytila se po několikametrovém pádu ve křoví, několik desítek metrů nad zemí.

Foto: Novinky

Záchrana dívky po pádu ze skály v Divoké Šárce

Lezecká skupina hasičů se k dívce musela slanit. Když ji hasiči uložili do speciální vany, opatrně ji spustili dolů do údolí. Protože se přímo pod skálou nacházel potok, čekali dole další hasiči, kteří dívku ve snášecí vaně přenesli na cestu, kde již vyčkávali záchranáři. Ti dívku ošetřili a následně ji převezli do nemocnice.

Okolnostmi celé události se i nadále zabývá policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám