Hlavní obsah

V devítimístné dodávce se tísnilo třicet Syřanů. Jízdu zarazila policie na Ústecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S riskantním přetížením dodávky si při snaze přepravit co nejvíce migrantů nelámal hlavu řidič, na kterého narazili policisté na dálnici D8 na Ústecku. V autě značky VW Transporter, podle výrobce s devíti místy k sezení, se mačkalo třicet lidí ze Sýrie včetně dvou dětí. Šoféra policie obvinila z převaděčství, ostatní úřady vrátí na Slovensko.

Foto: Policie ČR

Dodávka s třiceti migranty na dálnici D8

Článek

Na podezřelé auto ve středu odpoledne narazila policejní hlídka na dálnici D8 před tunely Libouchec a Panenská poblíž hranic s Německem, kam rovněž vozidlo mířilo.

„VW Transporter vykazoval známky výrazného přetížení. Při bližším pohledu do vozidla bylo zřejmé, že se uvnitř nachází větší počet osob, než je povoleno,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Přesně podle čeho bylo přetížení patrné, policie neupřesnila.

Ukázalo se, že 38letý cizinec vezl v autě třicet lidí původem ze Sýrie - 28 dospělých a dvě děti. Šofér podle mluvčí při výslechu přiznal, že je všechny do auta naložil, navíc s vědomím toho, že nemají povolení k pobytu v Česku.

Policie v Břeclavi naháněla auto s migranty. V pětimístném osobním voze se tísnilo deset lidí

Krimi

Kriminalisté muže, jehož národnost nezmínili, obvinili z organizování nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až osm let vězení.

„Občané Sýrie jsou stále v režimu zajištění a připravujeme v rámci readmisní dohody jejich vrácení na území Slovenska,“ dodala mluvčí.

Policisté nedávno na dálnici D8 zadrželi při kontrole auta šest lidí státní příslušnosti Sýrie a Turecka, z toho dvě malé děti. Rodinu převážel třicetiletý řidič, který za to podle policie dostal zaplaceno.

Další podobný případ přetíženého auta plného migrantů řešili koncem července policisté v Praze, kde našli deset Syřanů v osobním autě pro maximálně sedm lidí. Řidič na sebe upozornil nezvyklou jízdou, kdy pomalu kličkoval z jednoho pruhu do druhého, navíc bez blinkrů.

V dodávce na Vsetínsku se tísnilo 31 migrantů včetně dětí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám