Hlavní obsah

V Českých Velenicích způsobil požár škodu deset milionů korun

Škoda za zhruba deset milionů korun vznikla v noci na sobotu při požáru jedné z výrobních hal společnosti zabývající se výrobou autosoučástek. Ještě před příjezdem hasičů bylo z haly evakuováno 64 zaměstnanců firmy. Důvody vzniku požáru jsou v šetření.

Foto: HZS JK

Požárem poškozený elektrorozvaděč

Článek

„Jednotky ve druhém stupni požárního poplachu byly v pátek 7. října krátce před půlnocí vyslány do firmy v Českých Velenicích k ohlášenému požáru,“ uvedla na webu jihočeských krajských hasičů Vendula Matějů.

„První jednotky, které provedly průzkum, zjistily, že se jedná o požár dvou elektrorozvaděčů. Hasiči nalezli doutnající kabely. Ihned odpojili objekt a výrobu od přívodu elektrické energie,“ pokračovala mluvčí. „Požár jednotky dostaly pod kontrolu po několika minutách,“ dodala Matějů.

Hasiči následně uhasili požár v kabelovém tunelu. „Úplná likvidace požáru nastala v 1:30 hodin. Ještě před příjezdem hasičů se z výrobní haly evakuovalo 64 osob. Nemáme informace, že by byl někdo zraněn,“ konstatovala mluvčí hasičů s tím, že po ukončení zásahu na požářišti zůstala do ranních hodin místní velenická dobrovolná jednotka hasičů.

Při požáru dílny na Brněnsku se zranili tři hasiči

Krimi

„Požár způsobil škodu za deset milionů korun s tím, že hlavní část škody je na zastavení výroby. Příčina vzniku požáru je v šetření, pracujeme s variantou technické závady,“ uzavřela Matějů.

Šlo o firmu Magna Cartech, která vyrábí díly pro automobilový průmysl. Patří do divize Cosma International, která lisuje a svařuje plechové díly karoserií. Firma vznikla v roce 1994, sídlí v českovelenickém hospodářském parku. Převážná část produkce míří do zahraničí, hlavně pro Volkswagen, BMW a společnosti z koncernu. Z českých odběratelů patří mezi nejvýznamnější Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám