Hlavní obsah

V Českém Krumlově vzplál bytový dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Jihočeští hasiči zasahovali ve středu ráno u požáru bytového domu na sídlišti Plešivec v Českém Krumlově. Hořel byt v pátém patře, záchranáři ošetřili na místě tři lidi.

Požár v Českém KrumlověVideo: PF, Novinky

 
Článek

Hasiči vyjížděli na místo před osmou hodinou ráno. „Požár je už pod kontrolou. Museli jsme evakuovat celkem jedenáct lidí,“ uvedla po deváté hodině ráno mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z Českého Krumlova i místní dobrovolní hasiči. „Příčiny požáru a škodu, kterou oheň způsobil, teprve zjišťujeme,“ dodala Matějů.

Záchranáři měli u požáru dvě posádky, které ošetřily na místě tři lidi. „Ošetřili jsme tři osoby, z nichž jedna se lehce intoxikovala zplodinami hoření, ale její zdravotní stav umožňoval ji na její přání ponechat na místě,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. Požár se tak obešel bez zraněných, kteří by museli být převezeni do nemocnice.

Před koncem roku zasahovali jihočeští hasiči v nedalekém Větřní, kde hořel pečovatelský dům. Oheň vznikl od svíčky na adventním věnci a záchranáři přepravili do nemocnic celkem čtyři osoby.

Foto: PF, Novinky

Požár v Českém Krumlově

Při požáru v panelovém domě v Českých Budějovicích se zranili tři lidé

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám