Hlavní obsah

V Bruntále hořely přes tři hektary nízkého lesa

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První letošní větší požár lesního porostu vypukl v sobotu před polednem nedaleko Uhlířského vrchu u Bruntálu. Hořely asi tři hektary nízkého lesa a trávy. I přes silný vítr se hasičům plameny podařilo během několika hodin zdolat.

Foto: HZS Moravskoslezského kraj

Lesní požár u Uhlířského vrchu na Bruntálsku

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce před polednem, na místo ihned vyjelo několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

„Hořelo na třech místech – nízké stromy na ploše dvou hektarů, travní porost na ploše jednoho hektaru a ještě jedna plocha menší než hektar,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraj

Lesní požár

I přes velmi silný vítr, který dosahoval až pěti metrů za vteřinu, se hasiči vypořádali s ohněm velmi rychle – všechna tři místa byla uhašena za půlhodinu. „Pak ještě jednotky preventivně prolévaly požářiště velkým množstvím vody. Vyšetřovatel požárů stanovil dvě verze vzniku požáru – úmyslné zapálení a nedbalostní chování v lese a na louce,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám