Hlavní obsah

V Bílých Karpatech shořela chata. Žena při sledování požáru omdlela

Právo, alf
Zlín

Půlmiliónovou škodu způsobil v noci na sobotu požár chaty Bošáčky v blízkosti Mikulčina vrchu v Bílých Karpatech. K likvidací plamenů vyjelo šest hasičských jednotek. Jejich příjezd ztěžoval nepřístupný terén a špatně nahlášená lokace požáru. Protože při požáru omdlela žena, která požár sledovala, přijela na pomoc taky záchranná služba.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo neštěstí dostali hasiči špatně nahlášené. Většina jednotek nedojela až chatě.

Článek

„Příjezd k požáru byl komplikován mlhou, rozbahněným terénem a hlavně nesprávně nahlášeným místem požáru. Hořící chata byla nalezena průzkumem v nepřístupném terénu až v lokalitě Lopenické Bošáčky. Dobrovolní hasiči z Březové a Strání museli k požáru přijet ze strany Slovenské republiky, přes obec Nová Bošáca. K dohořívající chatě hasiči přijeli pouze s terénním velitelským automobilem,“ přiblížil Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Ostatní zásahové automobily hasičů zůstaly stát v rozbahněném terénu, a to asi jeden kilometr od místa požáru.

Rozmáhající se plameny pozorovala s hrůzou dvojice mužů a jedna žena. „Žena po chvíli omdlela, proto byla povolána zdravotnická záchranná služba. Sanitní vůz ale zůstal stát na točně autobusů na Vyškovci. Ženu tak hasiči přivezli k ošetření terénním automobilem. Žena následně odmítla převoz do nemocnice a vrátila se zpět na místo požáru,“ podotkl Žemlička.

Příčinu vzniku požáru dřevěné chaty byl podle vyšetřovatelů špatný kouřovod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám