Hlavní obsah

V Bílovci hořela budova skladiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 650 tisíc korun způsobil nedělní požár budovy, která fungovala jako sklad pro obyvatele přilehlého obytného domu v Bílovci na Novojičínsku. Hasiči se o ohni dozvěděli před tři čtvrtě na dvanáct dopoledne.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Bílovci hořela budova skladiště u bytového domu

Článek

„Při příjezdu hasičů byla celá budova už v plamenech a hasiči tak museli ihned začít bránit přilehlý bytový dům, jelikož plameny se snažily přeskočit na jeho střechu,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Dodal, že plameny hasiči likvidovali třemi vodními proudy. „Během 20 minut dostali požár pod kontrolu, další tři hodiny jim trvala jeho celková likvidace. Po celou dobu zásahu kontrolovali střechu a půdní prostory bytového domu, který byl okamžitě po příjezdu hasičů odpojen od elektrické energie,“ informoval.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Bílovci

Aby mohli hasiči hledat případná skrytá ohniska požáru, museli nejprve dostat z budovy všechen uskladněný materiál.

„Proto byl na místo povolán malý nakladač, který ve spolupráci s hasiči tuto práci zajistil,“ vysvětlil Popp s tím, že hodnoty uchráněné na bytovém domě se pohybují v řádu milionů korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Bílovci

Proč začalo v budově hořet, zjišťuje vyšetřovatel z řad hasičů.

Při požáru bytovky v Hranicích zemřel člověk

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám