Hlavní obsah

V autobusu MHD v Plzni unikla chladicí kapalina a potřísnila školáky. Záchranáři ošetřili 16 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V autobuse v plzeňské čtvrti Skvrňany potřísnila ve středu dopoledne uniklá provozní kapalina 16 dětí cestujících do školy. Zdravotničtí záchranáři 13 z nich ošetřili na místě, tři děti převezli do fakultní nemocnice s podezřením, že se uniklé látky nadýchaly.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Dnes v 08:00 hodin byl na tísňovou linku 155 hlášen únik provozní kapaliny v autobusu, která měla potřísnit deset až 15 dětí ve věku 12 až 14 let,“ uvedla k prvotnímu hlášení Andrea Divišová ze záchranné služby.

Záchranáři se věcí zabývali v režimu hromadného postižení osob, za hodinu od ohlášení události zásah ukončili.

„Policisté věc zaevidovali, provedli ohledání autobusu a nyní vyhodnocují zjištěné skutečnosti,“ poznamenala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Podle mluvčího Plzeňských městských dopravních podniků Reného Vávra se incident stal v 07:23 hodin v autobusu MHD linky 37, který jel od Radčic. „V autobusu došlo k úniku chladicí kapaliny do prostoru cestujících. Chladicí kapalina je ve voze vedena pod stropem po levé části vozidla,“ řekl.

Autobus je podle něj nyní odstavený ve vozovně na Karlově a zaměstnanci dopravních podniků předali všechny potřebné podklady vyšetřovatelům.

Agresivní cizinec za volantem nadával kolemjdoucím, měl tři promile

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám