Hlavní obsah

Uvolněné kolo z náklaďáku zdemolovalo na D46 passat

Novinky, kub
Prostějov

O velkém štěstí může hovořit řidič, který na dálnici D46 zažil jednu z nočních můr šoférů – srážku s uvolněným kolem cizího vozidla za jízdy. Kolo se utrhlo z náklaďáku v protisměru a zdemolovalo celý předek osobního auta. Navzdory okolnostem se nehoda obešla bez zranění.

Foto: Policie ČR, ČTK

Následky nehody na dálnici D46 u Prostějova, kde nákladnímu autu upadlo kolo

Článek

Nehoda se stala ve středu, řidič náklaďáku tehdy jel po dálnici ve směru od Vyškova na Prostějov. „Řidič nákladního vozidla si pořádně nezkontroloval upevnění levého zadního kola, které se zhruba na 15. kilometru dálnice uvolnilo a čelně narazilo do osobního auta VW Passat v protisměru. V těchto místech je vozovka zúžena do jednoho jízdního pruhu," sdělila ve čtvrtek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Souhrou šťastných okolností se při nehodě podle policie nikdo nezranil, alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška.

Kamion na D46 naboural do svodidel, škoda je milion

Krimi

Řidič nákladního vozidla dostal blokovou pokutu 2000 korun, oba řidiči jsou podle mluvčí cizinci, národnost neupřesnila. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 210 tisíc korun.

Podobné případy nehod kvůli uvolněným kolům nákladních aut řešili policisté v Olomouckém kraji v předchozích letech již několikrát, připomněla ČTK. Tragicky skončila nehoda v prosinci 2014, kdy uvolněné kolo usmrtilo na rychlostní silnici R35 u Přáslavic 35letého řidiče osobního vozidla. Kolo dopadlo na jeho střechu, řidič zemřel na místě.

Kamion asi řídí opilec, volali lidé z D46. Šofér boural a nadýchal přes tři promile

Krimi

V březnu 2019 užitkovému vozu na Šumpersku upadla při jízdě dvě kola, která poškodila tři osobní vozy a způsobila škodu téměř čtvrt milionu korun. Při nehodě se nikdo nezranil.

Dva podobné případy řešili policisté v Olomouckém kraji v roce 2018. V Brodku u Prostějova tehdy dvě uvolněná levá kola umístěná na zadní nápravě poškodila dvě auta, jedno z nich zastavila až stěna rodinného domu. Kolo z přívěsu dodávky upadlo tehdy o den později také na obchvatu Zvole na Šumpersku, i tam poškodilo dvě auta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám