Hlavní obsah

Útočník v Praze nejprve žebral o peníze, pak napadl dva seniory

Praha

Pražská policie pátrá po přibližně 25letém muži, který napadl v Praze dva seniory. Zároveň zveřejnila záběry, na kterých podezřelý žebrá o peníze a požádala o pomoc.

Podezřelý z napadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Obě přepadení se odehrály již na začátku listopadu loňského roku, policie se na veřejnost obrátila až nyní, protože se jí v minulých dnech nepotvrdilo podezření na konkrétního muže.

Seniorka v Praze otevřela domnělým známým. Povalili ji na zem a okradli

Krimi

Loupeže se staly na Praze 4, kde si lupič vyhlédl oběti, které otevíraly dům. „Jeho cílem byly nákupní tašky, které se jim snažil vytrhnout a s poškozenými se o ně přetahoval, dokud je nezískal. V obou případech senioři skončili na zemi, kde do jednoho ještě kopnul,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Spoře oděná žena přepadla v Příbrami dítě a sebrala mu mobil

Krimi

V druhém případě dokonce 80letá žena utrpěla zlomeninu nohy. Škoda se vyšplhala do řádů tisíc korun. Policie zajistila záběry z metra, které muže natočily, když před akcí žebral o peníze u kolemjdoucího. S ním by kriminalisté také rádi mluvili. Veškeré informace přijme linka 158.

„Mělo by se jednat o přibližně pětadvacetiletého muže snědé pleti, který je vysoký asi 165 centimetrů a na pravé straně krku má vytetované tři křížky,“ konstatoval Daněk.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z napadení

Reklama

Výběr článků

Načítám