Hlavní obsah

Seniorka v Praze otevřela domnělým známým. Povalili ji na zem a okradli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva muži přepadli minulý týden 89letou seniorku v pražských Holešovicích. Zazvonili na ni a představili se jako její známí, pak jí strhli řetízky z krku a prohledali jí byt. Policisté lupiče ve středu zadrželi.

Zadržení podezřelých z přepadení seniorkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Dva muži zazvonili na seniorku minulé úterý odpoledne od hlavního vchodu. Žena jim uvěřila, že jsou její známí, a otevřela jim. Když pak pootevřela dveře, aby se podívala, o koho jde, dveře se rozletěly, až upadla na zem.

Lupiči řádili v Brně. Pokladní v bance peníze vydala, prodavačka se ubránila

Krimi

„Do bytu vtrhla dvojice mužů. Jeden z útočníků jí z krku strhl dva zlaté řetízky. A to nebylo všechno. Společně ji odvedli do dalšího pokoje, kde jim měla prozradit, kde má cennosti,“ informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Žena jim řekla, že nic nemá. Lupiči tak začali prohledávat byt a našli šperky, polodrahokamy za 100 tisíc korun. Pak vytrhli ze zdi pevnou linku, aby seniorka nemohla volat o pomoc, sebrali ještě doklady a byt zamkli. Následně utekli.

Lupič donutil na semaforech vystoupit z auta řidičku s dítětem a ujel, dostal 7 let

Krimi

Policie po oznámení přepadení začala po mužích pátrat a dostala se jim na stopu. Zadrženi byli ve středu ve Strakonické ulici. Jeden podezřelý na ulici, druhý v bytě. Kriminalisté je poté obvinili z loupeže a porušování domovní svobody.

„Nutno podotknout, že dvojice obviněných není policii neznámá. Za majetkovou trestnou činnost již byli oba v minulosti trestně stíháni, jeden z nich dokonce ve Velké Británii,“ uzavřel Rybanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám