Hlavní obsah

Útočník napadl v metru dvojici kvůli sexuální orientaci, policie hledá muže v modré bundě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně kvůli jejich homosexuální orientaci zaútočil dosud neznámý násilník na dvojici mužů v pražském metru. Následně utekl. Policie zveřejnila záznam s mužem, se kterým by potřebovala mluvit.

Muž, se kterým by policisté rádi mluvili.Video: Policie ČR

 
Článek

Napadení se odehrálo 20. prosince v jedenáct večer. Dvojice mužů se dle policie vracela z divadla, když je ve vagonu metra oslovil agresivní muž.

„Ten je nejprve častoval poznámkami o jejich sexuální orientaci a pak na ně zaútočil pěstmi. Muži ze soupravy vystoupili a útočník pokračoval dál ve směru na Letňany,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Poškození vyhledali lékaře a incident následně nahlásili policii, která ho vyšetřuje jako výtržnictví. V souvislosti s vyšetřováním hledají muže v modré bundě. Nastupoval na Opatově a vystupoval na Proseku. Mohl by přispět k objasnění činu.

„Zároveň přivítáme informace k muži, který se s ním loučil ve stanici metra Opatov a podle všeho ho zná. Na linku 158 ať se ozvou i lidé, kteří incident viděli,“ podotkl Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž, se kterým by policisté rádi mluvili.

Hrozba výbuchem vyhnala studenty VŠE ze dvou areálů školy v Praze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám