Hlavní obsah

Úředník středočeského kraje si měl ulít dva milióny z účtu radnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ekonom z odboru dopravy Středočeského kraje si měl na soukromý účet převést téměř dva milióny korun, úřad ho kvůli tomu vyhodil z práce a podal na něj trestní oznámení. Kraj o tom informoval v pondělí na svých webových stránkách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na podezřelé transakce na depozitním účtu kraje upozornila pracovnice účtárny. Ekonom znal postupy práce v účtárně, poněvadž na tomto oddělení osm let působil. Podle úřadu zaměstnanec z účtu posílal peníze dvakrát. Jednou správnému příjemci a podruhé na soukromý účet. V transakcích pokračoval i po přeřazení na pozici ekonoma na odboru dopravy. Celkem tak měl úřadu způsobit škodu 1,9 miliónu korun.

„Pracovník provedl podvodnou, velmi sofistikovanou operaci, které si všimla pracovnice účtárny. Díky té se na celou záležitost přišlo. Důležité je zmínit, že se nejedná o chybu systému. Způsobenou škodu budeme po zaměstnanci vymáhat,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Středočeského kraje Kateřina Černá.

Policie nyní bude zjišťovat, jakou dlouho si muž peníze převáděl a zda škoda není vyšší. Ekonoma radnice ihned po zjištění vyhodila. Kraj zavedl také přísnější kontrolní mechanismy pro operace s depozitním účtem kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám