Hlavní obsah

Urážel mou matku, vysvětloval muž pořezání na krku. Soud mu potvrdil deset let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset let ve vězení za těžké ublížení na zdraví stráví šestačtyřicetiletý Karel Ágh, který podle pravomocného rozsudku loni v říjnu podřízl náhodného kolemjdoucího, s nímž se pohádal. Pražský vrchní soud ve středu zamítl Ághovo odvolání, kterým se snažil dosáhnout nižšího trestu, než mu v červnu uložil Krajský soud v Plzni.

BEZ KOMENTÁŘE: Karel Ágh přichází k odvolacímu jednáníVideo: Novinky

 
Článek

„Bylo bezpečně prokázáno, jaké zranění poškozený utrpěl, i to, kdo mu zranění způsobil,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. „Pokud někdo jiného opakovaně řeže podlahářským nožem do krku, pak musí být samozřejmě srozuměn s tím, že může poškozeného usmrtit,“ dodal soudce.

Soud kvůli formálnímu nedostatku v rozsudku nalézacího soudu zrušil výrok o trestu a způsobu jeho vykonání, pak ale stejně Ághovi uložil nový, stejně dlouhý trest s výkonem ve věznici s ostrahou.

Kvůli pár drobným podřízl opilec muži na ulici krk, dostal 10 let

Krimi

Ágh na náhodného kolemjdoucího zaútočil loni v říjnu v Karlových Varech. Poté, co vypil podle svých slov deset piv a třetinku rumu, se pohádal s mužem, který kolem něj procházel. Ani on nebyl úplně střízlivý. Podle svědků měl v sobě asi pět piv a tři bechery. Ághovi měl muž říct: „Uhni, vole.“ Ágh ho prý jen chtěl požádat o připálení. Na to mu muž odvětil, ať jde do práce a Ágha se to dotklo a začal se s mužem hádat. Poté, co Ághovi muž řekl: „Ty zk**vysynu,“ si to obžalovaný vyložil tak, že uráží jeho matku a začali se postrkovat.

Stotisícové odškodné

„Řekl mi: ‚Nečum na mě, ty zkurvysyne.‘ A proto začala potyčka. Kdyby mi řek třeba pánské přirození. On nezná mě ani moji matku, která si vždy vydělávala poctivě a slušně, tak o ní nikdo nebude tvrdit takový věci,“ vysvětlil Ágh soudu.

V montérkách měl ale Ágh podlahářský nůž, kterým v jednu chvíli muže napadl a pořezal ho na krku.

Jen díky pohotové reakci kolemjdoucích, kteří zavolali záchranku, muž přežil. Ágh si samotný útok prý nepamatuje. Dorazil domů, kde řekl spolubydlícímu, že ho někdo na ulici otravoval, tak mu dal pěstí a pár facek. O tom, že muže pořezal se dozvěděl až druhý den od zásahové jednotky, která si pro něj přijela.

Útočník pořezanému muži musí také zaplatit 100 tisíc korun jako odškodné za vytrpěná příkoří a nenávratné zohyzdění obličeje. Ágh už byl v minulosti odsouzen za loupež a ublížení na zdraví celkem k devíti rokům vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám