Hlavní obsah

Uprchlý vězeň narazil ve stočtyřicítce do policistů. Žalobce pro něj chce 16 let za pokus o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokusu o vraždu se podle státního zástupce dopustil Tibor Seman (39), když při honičce s policií úmyslně narazil ve vysoké rychlosti do jejich služebního vozidla. Případ míří nyní k soudu. Žalobce navrhuje pro Semana trest 16 let ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Incident se odehrál v srpnu 2020. Seman tehdy utekl z vězeňského pracoviště v Přečaplech na Chomutovsku a pohyboval se v kradeném vozidle. Auta si všimla policejní hlídka v Aši na Chebsku a začala ho pronásledovat.

Řidič osobního automobilu na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále v agresivní jízdě, během níž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když se obě vozidla v přibližně stočtyřicetikilometrové rychlosti dostala na stejnou úroveň, policisté muži pohrozili namířenou střelnou zbraní.

„Na to řidič reagoval tak, že úmyslně narazil do pravého boku služebního automobilu, Policista poté autu prostřelil zadní pneumatiku a policie auto zastavila za použití ochranného rámu,“ stojí v obžalobě.

Návyková látka a zákaz řízení

Uprchlý vězeň se po zadržení podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin. Kromě toho měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Státní zástupce upozornil na to, že si obžalovaný musel být vědom toho, že při tak vysoké rychlosti může dojít k havárii vozidla policie a usmrcení jeho posádky.

„K tomu nedošlo jen náhodou díky včasné a kvalitní reakci policisty za volantem,“ konstatoval žalobce.

Řidič se zákazem řízení se při honičce s policií vyměnil se spolujezdcem bez řidičáku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám