Hlavní obsah

Uprchlík z ředitelství policie je za mřížemi

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

V restauracích, na nádražích, na silnicích i na hranicích hledali policisté čtyři dny 39letého Dušana Pačaje, který jim ve čtvrtek utekl z budovy mosteckého policejního ředitelství. V pondělí odpoledne se jim uprchlíka podařilo chytit a vrátit za mříže.

Foto: Ilustrační foto z archivu kapely Ungellerka

Dechová kapela Ungellerka

Článek

Zadržením však případ nekončí. Pačaj si totiž vyslechne další obvinění a policie musí prošetřit, jestli mu útěk někdo neusnadnil. "Hledaného policisté zadrželi v pondělí ve 13:45 v teritoriu města Bílina. Nyní je v policejní cele. Policie rozšíří jeho trestní stíhání o útok na veřejného činitele a podá podnět na návrh na uvalení vazby," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Slovák se v Mostě 8. března dopustil loupeže. Krátce po ní ho policie zadržela a později obvinila z trestného činu. Ve čtvrtek napadl policistu, který ho předváděl k výslechu. Pačaj do něj strčil a policista ztratil rovnováhu.

Z budovy policejního ředitelství se dostal přes okno z chodby. V prvním patře vyskočil na střechu referátu cizinecké policie a odtud pak mimo objekt. Akrobatický kousek předvedl v pantoflích.

Lidé ho viděli všude

Téměř okamžitě se rozběhla pátrací akce, do které se zapojily složky pořádkové policie i kriminalisté. Do hledání zločince se zapojila i veřejnost. "Každou chvíli někdo volal, že ho viděl. O víkendu se ozvali lidé z jiných regionů. Žádné oznámení však nevedlo k zadržení podezřelého. Policisté ho dopadli sami," řekl Právu zástupce mosteckého policejního ředitele Jaroslav Káninský.

Vedení okresního ředitelství Policie ČR spolu s kontrolními orgány nyní celý případ vyhodnocují. Musí prošetřit, jestli policisté Pačajovi útok neusnadnili nedbalostí nebo dokonce porušením vnitřních předpisů.

"Zatím jsou na začátku šetření, žádné závěry nejsou k dispozici," uvedla mluvčí krajské policie Jarmila Hrubešová. Severočeským policistům uprchlo za poslední rok několik pachatelů trestných činů. Nejznámějším případem byl útěk Martina Duny, obžalovaného z několika sexuálních útoků na ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám