Hlavní obsah

Uprchlík z Indie zabloudil z Německa do Krušných hor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelka Ostrova na Karlovarsku se vyděsila, když ve městě spatřila na schodech sedícího muže. Domnívala se totiž, že jde o uprchlého vězně s pouty na rukou, a proto přivolala strážníky. Ti však zjistili, že se jedná o Inda, který do míst zabloudil ze sousedního Německa. Případ popsal na sociálních sítích starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„S kuriózní situací se museli vypořádat strážníci naší městské policie, když ve čtvrtek přijali oznámení od občanky, která na schodech spojujících ulice Na Příkopě a Nádražní viděla muže tmavé pleti, který měl na rukách nasazená pouta,“ popisuje na Facebooku Bureš.

„Jestli úvodní scéna této příhody připomíná začátek hollywoodského filmu, tak ve zhruba stejném duchu se neslo i její pokračování. A rozhodně to nebylo tím, že v Karlových Varech zrovna odstartoval filmový festival,“ pokračoval v nadsázce starosta.

Neměl u sebe žádné doklady

„Pokud ale někdo očekává, že na schodech číhal uprchlý zločinec, bude asi zklamán. Po příjezdu na místo totiž strážníci zjistili, že ve skutečnosti muž žádná pouta nemá. To, co vystrašilo oznamovatelku, byly jen výrazné kovové náramky,“ vysvětlil Bureš. Muž podle něj u sebe neměl žádnou zbraň, neměl však ani žádné doklady.

Po divoké honičce se z dodávky v Praze rozutekly desítky migrantů, řidič zmizel

Krimi

„Navíc zřejmě ani netuší, kde přesně se právě ocitl,“ pokračoval v líčení příběhu starosta. Strážníci podle něj poté zjistili, že jde o uprchlíka z Indie žádajícího o azyl ve Spolkové republice Německo.

„Byl na cestě z Würzburgu do Plavna a nějak se mu asi povedlo zabloudit. Jenže Ostrov není zrovna na trase, a protože dokonce není ani ve Spolkové republice Německo, byl muž předán do rukou státní policie, aby prověřila jeho totožnost a zároveň zjistila, jak se dá z Indie přes Německo zakufrovat až do Krušných hor,“ uzavřel starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám