Hlavní obsah

Umístil před dům výbušninu a na dálku ji odpálil. Policisté už muže obvinili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horšovský Týn

Z obecného ohrožení a pokusu těžkého ublížení na zdraví obvinili kriminalisté 30letého muže. Ten je podezřelý, že dal před bytový dům v Horšovském Týně na Domažlicku podomácku vyrobený výbušný systém a na dálku ho odpálil.

Policie zadržela 30letého muže, který měl nastražit výbušný systém před bytový dům na DomažlickuVideo: Policie ČR

 
Článek

O posunu případu informovali policisté ve čtvrtek ráno na sociální síti X. Událost se stala v noci z 19. na 20. února, a to ve Vančurově ulici. Při výbuchu se zranil 44letý muž, který se vracel z práce.

„Obviněný umístil vedle vchodových dveří bytového domu v Horšovském Týně nástražný výbušný systém, na který si nakoupil všechny potřebné kovové součástky i odpalovací zařízení a jenž sám sestavil. Když poté ve večerních hodinách přišel poškozený ke dveřím, dálkovým ovladačem aktivoval podomácku vyrobený nástražný systém,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Výbuch způsobil čtyřiačtyřicetiletému muži zranění na hlavě a v obličeji. „Motivem měly být osobní spory mezi poškozeným a obviněným. Útok nebyl cílený na další osoby,“ ubezpečila Brožová.

Zásahovka 30letého muže dopadla ve středu odpoledne. V noci na čtvrtek ho kriminalisté obvinili z obecného ohrožení a pokusu těžkého ublížení na zdraví. Zároveň podají státnímu zástupci podnět na vzetí muže do vazby.

Policie zatkla muže, který na Domažlicku nastražil výbušninu. Řešil tak osobní spory

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám