Hlavní obsah

Policie zveřejnila video s mužem, který polil ukrajinské velvyslanectví barvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie ve středu odpoledne zveřejnila video zachycující podezřelého, který v noci polil červenou barvou budovu ukrajinského velvyslanectví v Praze. Poškozen je plot, informační cedule a schody, barva zasáhla zhruba deset metrů. Informace o totožnosti muže přijme linka 158. Policie v podvečer uvedla, že bude okolí velvyslanectví nepřetržitě střežit.

Muž polil barvou plot velvyslanectví.Video: Policie ČR

 
Článek

„Neznámý pachatel polil červenou barvou dům v ulici Charlese de Gaulla v Praze 6 - Bubenči. Policisté na místě vše zadokumentovali a budou zjišťovat pachatele, který se dopustil poškození cizí věci,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Počmáraná budova ukrajinského velvyslanectvíVideo: Aktu.cz

Podle mluvčího barva zasáhla zhruba deset metrů budovy a poškodila oplocení stavby, informační tabule a schody ukrajinského velvyslanectví.

Foto: Policie ČR

Muž polil barvou plot velvyslanectví.

Incident se měl podle poznatků policie stát kolem 3. hodiny v noci a podezřelým by měl být jeden muž.

V minulosti se podobné akce děly u ruského velvyslanectví v Bubenči, připomněla ČTK. Jeho budovu postříkali demonstranti červenou barvou symbolizující krev v den zahájení útoku Ruska na Ukrajinu. Tehdy, 24. února, před ruskou ambasádou demonstrovaly proti ruské agresi desítky lidí.

Foto: Aktu.cz

Počmáraná budova ukrajinského velvyslanectví

Protesty se pak v následujících dnech opakovaly, rudá barva se objevila na schodech před ruským velvyslanectvím. Aktivisté vyzývali k akci nazvané Krvavý měsíc, během níž měli lidé pěti litry umělé krve polít jakýkoliv majetek Ruské federace kdekoliv na světě, a upozornit tak na oběti války na Ukrajině.

Reklama

Výběr článků

Načítám