Hlavní obsah

Ukradl dacii, aby v ní přespal. Cigaretou ji však zapálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trocnov

Policisté dopadli muže, který ve středu 2. srpna ukradl dacii v Trocnově, odjel s ní do nedalekého Hvozdce u Lišova na Českobudějovicku a tam ji nedopatřením zapálil. Při požáru vozu vznikla škoda za 150 tisíc korun, muž vyvázl bez zranění, ale hrozí mu až dva roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o tom informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová s tím, že muž byl v době činu v podnapilém stavu. „Muž se zmocnil neuzamčeného vozu a pak pokračoval na České Budějovice a dále na Lišov. V obci Hvozdec vůz zaparkoval a chtěl v něm přespat. Předtím si zapálil cigaretu a usnul. Následně došlo k požáru,“ uvedla Schwarzová.

Kriminalisté zjistili, že měl vyslovený zákaz řízení do roku 2024. Policisté tak muže stíhají za neoprávněné užívání cizí věci i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V minulém týdnu došlo nedaleko Trocnova v Borovanech a v Ledenicích ke dvěma velkým požárům za desítky milionů korun. „Souvislost s těmito požáry v tomto případě vylučujeme,“ dodala Schwarzová.

Na Budějovicku vzplála skládka pneumatik, škoda 60 milionů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám