Hlavní obsah

Ukradená auta využili do posledního šroubku. Způsobili škodu za tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do posledního šroubku využila ukradená auta dvojice zlodějů ve středočeském kraji. Policisté je podezírají z toho, že ukradli 29 aut značek Škoda, VW a Seat, která rozebírali a části nabízeli na náhradní díly i do sběren surovin. Způsobili tak škodu za zhruba tři milióny korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mužům hrozí až osm let vězení. Oba byli několikrát soudně trestáni. Jeden z nich je nyní ve vězení za řízení v době jeho zákazu, druhý je ve vazbě, uvedla v neděli mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Na případu středočeští policisté spolupracovali s kriminalisty z Rakovníka, Loun a Ústeckého kraje. Dvojici mužů monitorovali od konce ledna v rámci akce s krycím názvem VITO.

„Oba byli důvodně podezřelí z krádeží desítek motorových vozidel, které prováděli na území Rakovníka, Loun, Kadaně a Žatecka," uvedla mluvčí. Vozidla ihned po odcizení muži převáželi do stodoly v malé vesnici poblíž Žatce. ”Tam je rozřezávali na náhradní díly, které následně distribuovali prostřednictvím internetové inzerce. Některá z nich dodávali na vrakoviště," popsala Zatloukalová.

Nepotřebné kovové části vozidel pak rozřezávali na malé kousky a odváželi do výkupen sběrných surovin. Ostatní nepotřebné části spálili na svém pozemku. Při domovních prohlídkách kriminalisté nalezli dvě odcizená auta, která muži nestihli rozebrat.

Trestní rejstřík dlouhý jako psí jazyk

„Dále jsme zajistili osmdesát součástek z motorových vozidel a množství dokladů a dokumentů, které patřily majitelům odcizených vozidel," informovala mluvčí. Obviněný sedmadvacetiletý muž byl už dříve sedmkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost a řízení bez řidičského oprávnění. Druhý, šestatřicetiletý muž byl v minulosti devětkrát soudně trestán v Česku a jednou v Německu, a to převážně za řízení motorových vozidel i přes vyslovený zákaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám