Hlavní obsah

Učitelku napadl ve vlaku její bývalý žák

Právo, Patrik Biskup

Na středeční setkání se svým bývalým žákem asi jen tak nezapomene devětapadesátiletá učitelka ze základní školy v Kašperských Horách. Cestou ve vlaku ji dnes už 24letý muž verbálně napadl.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Protože se jeho útoky stupňovaly, musela ženu ochránit průvodčí. Konflikt nakonec musela vyřešit policie. „Muži jsme sdělili podezření z přečinu výtržnictví,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková.

Kantorku zaregistroval muž poprvé na nádraží v Horažďovicích. „Neumíš pozdravit, ty k...,“ křikl na ni. Žena si ho nevšímala, a tak přišly další slovní ataky. To už oba nastoupili do vlaku směr Sušice.

„Ty zas... p..., máš na svědomí, že jsem přišel o rodinu. Psala jsi na mě hodnocení a dala mi trojku z chování. Podívejte se všichni na tu p..., která vychovává děti a přitom ty její vlastní fetujou,“ křičel muž jako smyslů zbavený.

Problém nebyl u něho, ale v té rodině. On se s tím bohužel svezl.
ředitel školy

Intenzita útoků se zvyšovala, a jelikož hrozilo, že dojde i k fyzickému napadení, zakročila průvodčí. Ženu odvedla do jiného vagónu a zabránila muži, aby šel za ní. Muž ale pronásledoval učitelku i po vystoupení z vlaku a neustále na ni povykoval, že jí "zakroutí krkem a zašlape do země".

„Samozřejmě že taková věc paní učitelce na klidu nepřidá. V současné společenské situaci, která tady je, můžeme podobné útoky čekat úplně normálně. Myslím si, že právě proto, že plno věcí je tak uvolněných a nejsou stanovené tresty a postihy, si takhle může kdekdo dovolovat,“ prohlásil ředitel školy, kde napadená žena učí a zároveň působí i jako výchovná poradkyně.

„Toho kluka znám. Problém nebyl u něho, ale v té rodině. On se s tím bohužel svezl. Mám na mysli neomluvené hodiny, drobné krádeže a tak,“ uzavřel šéf školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám